Tillbaka

Blogg

Animerad film är ett fantastiskt verktyg för att kommunicera med din publik. Medan traditionell film också kan användas för detta syfte finns det flera fördelar med animerad film som gör den till ett bättre val för vissa projekt. I detta blogginlägg kommer vi att diskutera några av dessa fördelar.

En vanligt förekommande fråga - kan verkligen just mitt företag jobba med animerad film? Kan man visualisera vår produkt, tjänst eller vårt erbjudande?

Ja, säger vi!

Kreativ frihet

Med animerad film har du friheten att skapa nästan vad som helst du kan tänka dig. Du är inte begränsad av faktorer som plats, klimat eller personer. Med animerad film kan du skapa en helt ny värld och uttrycka dina idéer på ett kreativt och fantasifullt sätt.

Budgetvänlig

Traditionell filmproduktion kan vara mycket dyr. Animerad film kan vara mer budgetvänlig eftersom du inte behöver en hel stab av skådespelare, teknisk personal och inspelningsutrustning. Istället kan du skapa allt digitalt. Dessutom kan animering ofta göras på distans vilket minskar kostnader som resor och logi.

Mer flexibilitet

Animerad film ger dig möjlighet att ändra innehåll och korrigera misstag lättare än med traditionell filmproduktion. Om du behöver lägga till eller ta bort något från din animerade film, kan du enkelt göra det genom att ändra grafiken eller animationen. Med traditionell filmproduktion skulle det innebära att skapa en helt ny tagning, vilket är både tidskrävande och dyrt.

Vi har en produkt som är väldigt beroende av riktiga människor

En utmaning med att jobba med verkliga människor och verkligt foto är att säkerställa att alla är bekväma framför kameran. Att ta in riktiga skådespelare kan vara en dyr och långdragen process för vad som är tänkt att vara en ganska enkel filmproduktion. Medan att jobba med kollegorna kan vara kul i teori men inte alltid lika enkelt när kamerorna väl rullar!

I denna film för Wellbefy får vi se hur tjänten används för att förbättra kollegornas välmående och deras interaktion med den - men allt i är animerat!

Vi har en avancerad mjukvara och tillhörande arbetsprocesser och produkter

Inga problem - ta en titt på denna film vi tagit fram tillsammans med Hermes Medical 

Här visar vi både utdrag ur den riktiga mjukvaran, grafiska förenklingar och anpassar budskapet till en kort animerad företagsfilm för att väcka intresse att ta reda på mer

Vi behöver processer i verkliga miljöer

Även för ett företag som skogsstyrelsen, med ordet skog i namnet, blev animation ett mer lämpligt sätt att förmedla sitt budskap. Detta pga styrkan av att tydliggöra det vi vill att tittaren ska fokusera på i ett avskalat enkelt manér - jämfört med alla detaljer i en filmad skogsmiljö. Då deras tillsynsprocess omfattar många steg, under en lång tid, blev animation det självklara valet!

En annan fråga som kan dyka upp ibland - är inte animerad film bara för barn?

Nej, säger vi!

Lyssna vidare på vår grundare och Creative Director, Rickard Bengtsson prata om fördelarna med att jobba med animerad film i sin företagskommunikation

Har vår blogg inspirerat dig?

Kontakta oss för att se hur vi kan hjälpa just ditt företag att använda animerad film!

Kontakta oss