Tillbaka

Blogg

I dagens snabbt föränderliga arbetsmiljö är det avgörande att investera i kompetensutveckling för att hålla jämna steg med utvecklingen och säkerställa framgång på lång sikt. Att erbjuda intern kompetensutveckling på ditt företag är inte bara en investering i dina medarbetare, utan också i företagets framgång. I detta blogginlägg ska vi utforska fördelarna med intern kompetensutveckling och varför det är viktigt att prioritera det på ditt företag.

Men - innan vi går in på fördelarna. Hur når du fram till dina medarbetare?

 Är ni bara ett fåtal personer på kontoret är det kanske inte så svårt. Men med flera kontor, personer som arbetar hemma och en global skara medarbetare - hur når du fram till alla?

Att resa jorden runt och hålla i workshops är både kostsamt och påverkar miljön. För att inte nämna alla käppar i hjulet Covid-19 pandemin satte för detta arbetssätt som vi ser effekterna av än idag. Det gäller att hitta ett engagerande, kostnadseffektivt sätt att kommunicera som verkligen ger resultat! Men vi återkommer till det, efter fördelarna!

Ökar medarbetarnas motivation och engagemang:

Genom att erbjuda möjligheter till kompetensutveckling visar du dina medarbetare att du bryr dig om deras professionella tillväxt och framgång. Detta kan öka deras motivation och engagemang på jobbet. När medarbetare känner att de har möjlighet att utvecklas och lära sig nya färdigheter blir de mer engagerade och villiga att satsa på sitt arbete, vilket i sin tur kan leda till ökad produktivitet och prestation.

Förbättrar kompetensen och expertisen:

Intern kompetensutveckling ger dina medarbetare möjlighet att förvärva och förbättra sina kompetenser och expertis inom specifika områden. Detta kan omfatta tekniska färdigheter, ledarskapskvaliteter, kommunikationsförmåga eller andra relevanta kunskaper för deras arbetsroll. Genom att investera i att utveckla medarbetarnas kompetens skapar du en mer kompetent och kvalificerad arbetsstyrka som kan möta de utmaningar och krav som företaget står inför.

Främjar intern rörlighet och karriärmöjligheter:

Genom intern kompetensutveckling skapar du en kultur av lärande och tillväxt inom företaget. Det ger medarbetarna möjlighet att bredda sina kunskaper och erfarenheter, vilket kan öppna upp för interna karriärmöjligheter. Genom att främja intern rörlighet och uppmuntra medarbetarna att ta på sig nya utmaningar och roller kan du behålla duktiga medarbetare och bygga en stark intern talangpool.

Höjer företagets konkurrenskraft:

I en snabbt föränderlig affärsmiljö är företag som investerar i kompetensutveckling mer benägna att hålla sig konkurrenskraftiga. Genom att ha en välutbildad arbetsstyrka som är uppdaterad med de senaste trenderna och teknologierna kan ditt företag anpassa sig snabbt till förändringar och möta kundernas behov på ett effektivt sätt. Detta kan ge er stora fördelar att hålla upp företaget och medarbetarnas konkurrenskraft. 

Så hur gör du?

Nu när du vet fördelarna och vill börja arbeta med detta på ett digitalt, smart och kostnadseffektivt sätt som verkligen genererar resultat. Vart vänder du dig?

Vi på Adme har lång erfarenhet av att hjälpa bolag förmedla viktig information internt via animerad företagsfilm och engagerande eLearning lösningar. Dagarna då en powerpoint presentation eller ett mail är tillräckligt för att skapa effekt är långt förbi!

Idag måste du skapa högkvalitativ kommunikation för att säkerställa att det når fram till alla medarbetare på bäst sätt och ger effekt.

Därför har vi skapat SkillGround. En SaaS (Software as a Service) tjänst för att skapa riktigt, riktigt bra eLearning. Byggd på vår styrka av animerad företagsfilm!

Ta en titt på filmen nedan för att veta mer om SkillGround

Vill du veta mer om SkillGround och testa själv?

Surfa in på www.skillground.com eller hör av dig till oss så bokar vi in ett kostnadsfritt möte!

Har vår blogg inspirerat dig?

Kontakta oss för att se hur vi kan hjälpa just ditt företag att använda animerad film!

Kontakta oss