Tillbaka

Blogg

Hur gör man egentligen för att skapa en animerad företagsfilm? Uppstår den av sig själv? Är det någon form av svart magi? Nej, faktum är att det är kreativitet, erfarenhet och ett öga för detaljer som tar dig från idé till slutprodukt med fantastiskt resultat och en företagsfilm som stolt kan visas för världen.

Genom åren har vi gjort över 1000 animerade företagsfilmer till kunder i alla möjliga branscher, storlekar och delar av världen. Det de alla har gemensamt är behovet av förmedla ett viktigt budskap på ett sätt som verkligen fångar tittaren. Oavsett om det handlar om en ny produktlansering, internutbildning eller implementation av en ny teknisk process. 

Så hur går man från idé till animerad företagsfilm som genererar resultat?

Vi har över 10 års erfarenhet med en process som förädlats och förbättrats genom årens gång. Med ett tydligt fokus på ett slutresutlatet och en tydlig process som är enkel för dig som kund att följa.

Där Adme gör det stora, tunga jobbet och du kan luta dig tillbaka för att ge feedback och tycka till. 

Så här går det till!

Admes process börjar med en Brief.
Ett frågebatteri som lägger grunden för hela projektet och blir startskottet för vårt arbete.

Här diskuterar vi saker som målgrupp, målsättning och innehåll för att ha detta dokument som ett ankare genom processen. 

 

Under Pre-production börjar de första delarna av ert projekt att komma på plats. Här tar vi fram manus och presenterar 2 olika stilförslag på hur just ert budskap kan visualiseras. På så sätt får ni tidigt en överblick för just denna films utformning.

 

Nästa steg är Draft video, vilket kan ses som en rörlig storyboard. Här animerar vi hela er film i en enkel och avskalad stil, precis som de exempel ni tittar på nu. På så sätt får ni väldigt tidigt uppleva er film och få en känsla för tempo och helhetsintrycket. Draft video är ett unikt framtaget steg av Adme som till stor del bygger på vår tjänst SkillGround.

Tillsammans med Draft filmen får ni också Styleframes. Stillbilder som visar hur slutresultatet kommer att se ut. Med rätt färger, logga, typsnitt och er egna grafiska profil. Dessa bilder kan ses som stillbilder ur en film som ännu inte producerats men ger en väldigt konkret bild av slutresultatet.

 

I det slutgiltiga produktionssteget väljer ni rätt röst som spelas in. Vi klär hela filmen i ert varumärke och finslipar all animation inför leverans. Här har vi kortast förklaring men det är här det stora arbetet görs. Illustrationer skapas, karaktärer tas fram och animeras - allt för att ge liv till er film!

 

Om ni har beställt några tillägg under projektet så levereras dom tillsammans med den färdiga filmen. Detta kan till exempel vara undertexter, illustrationer eller ytterligare språk!

 

Och med det är vi klara för den här gången - med en film ni stolt kan visa upp!

Vill du höra mer från en av de personer som kan komma att ligga bakom just DIN animerade företagsfilm? Lyssna på Rickard Bengtsson, grundare och Creative Director berätta mer om vår process

Har vår blogg inspirerat dig?

Kontakta oss för att se hur vi kan hjälpa just ditt företag att använda animerad film!

Kontakta oss