Tillbaka

Blogg

Som företag är det viktigt att hitta effektiva sätt att nå ut till potentiella kunder på sociala medier. En av de mest effektiva metoderna idag är att skapa korta animerade filmer. Detta beror på att animerade filmer kan fånga uppmärksamheten hos tittarna och samtidigt förmedla viktiga budskap på ett lättförståeligt sätt. Nedan är några tips om hur man kan lyckas på sociala medier som företag genom att använda korta animerade filmer.

Skapa ett tydligt budskap

För att skapa en effektiv kort animerad film är det viktigt att ha ett tydligt budskap som tittarna kan förstå direkt. Se till att ditt budskap är relevant för din målgrupp och att det kommuniceras på ett enkelt och begripligt sätt. Det kan vara svårt att koka ner det absolut viktigaste med sitt eget företag eftersom det finns så mycket man kan säga. Hur tar man reda på vad man bör säga? Som tur är har vi på Adme över 10 års erfarenhet av att skapa animerade företagsfilmer till kunder i alla möjliga branscher. Vi hjälper dig genom hela processen - från ax till limpa. Ta en titt på detta blogginlägg för att veta mer om vår process: XXXX

Anpassa dina filmer till olika sociala plattformar

Varje social plattform har sin egen unika stil och målgrupp. Därför är det viktigt att anpassa dina filmer till varje plattform för att nå ut till rätt målgrupp. Se till att dina animerade företagsfilmer är i rätt format och längd för varje plattform. Här kan det även vara smart att tänka igenom sin strategi för att maximera tiden på saker som verkligen genererar resultat. Testa gärna flera olika plattformar och mät dina resultat för att se vad som är värt att fokusera din tid på.

Använd en attraktiv design

En viktig faktor för att locka tittare till dina animerade filmer är en attraktiv design. Använd färgglada bilder, tydligt fokus i respektive scen för att fånga tittarnas uppmärksamhet och se till att din design är konsistent med din varumärkesidentitet. Här handlar det självklart mycket om kunskap och erfarenhet från den som producerar din företagsfilm. Även budget kan spela in här då det finns leverantörer som kan erbjuda ett billigare pris men ofta med mer begränsningar i form av varumärkesanpassning och kvalitet. 

Dela dina filmer regelbundet

För att nå ut till en större publik är det viktigt att dela dina animerade filmer regelbundet på dina sociala plattformar. Använd relevant hashtaggar och tagga din målgrupp för att öka synligheten. Sociala medier är ett oändligt flöde av information och det kan vara svårt att sticka ut. I början kan det kännas obekvämt eller som att man tjatar om sitt eget budskap - och visst finns det gränser. Men, i dagens medielandskap är den gamla klyschan “Syns du inte så finns du inte” absolut något vi alla får leva med. 

Mät din framgång

Slutligen är det viktigt att mäta din framgång för att se om dina animerade filmer har nått ut till din målgrupp och har gett önskad effekt. Analysera dina prestationer och anpassa din strategi baserat på de resultat du får. Att bara kasta ut animerade företagsfilmer eller annat innehåll på sociala medier utan att tänka efter eller att ha en strategi är troligtvis inte lyckat i längden. Det gäller att stanna upp och faktiskt titta på vilka resultat och vilken respons ditt arbete genererar över tid. Du kan få en overnight success men det kan också ta tid och kräva mycket arbete att bygga upp en engagerad målgrupp kring ditt budskap så dra inte i nödbromsen för fort om du tycker det går långsamt!

I sammanfattning är korta animerade filmer ett utmärkt sätt för företag att lyckas på sociala medier. Med ett tydligt budskap, anpassade format, attraktiv design, regelbunden delning och mätning av resultat kan ditt företag dra nytta av de fördelar som animerade filmer kan ge för att nå ut till nya potentiella kunder.

Har vår blogg inspirerat dig?

Kontakta oss för att se hur vi kan hjälpa just ditt företag att använda animerad film!

Kontakta oss