Process

Vår unika process

Vi har utvecklat en unik arbetsprocess som särskiljer oss från andra produktionsbolag i Stockholm. Med en tydlig struktur säkerställer vi att varje projekt löper på utan några otrevliga överraskningar – så att vi tillsammans kan fokusera på kvalitet och kreativitet.

Vad tycker kunderna?

”Ni är en av de i särklass bästa produktionsbolagen jag har samarbetat med under hela min tid som kommunikations- och marknadschef. Jag uppskattar ert strukturerade arbetssätt och att ni själva tar initiativ till utvärdering. Vid alla feedbacktillfällen har ni återkommit med kreativa idéer och lösningar istället för motfrågor och nya problem.”

Karmen Mandic, Kommunikationschef Heimstaden

”I början av projektet tänkte vi att det här kommer aldrig att gå att göra film om pga så teknisk information. Men det visade sig att efter varje steg i processen växte filmen fram till ett slutresultat som vi är mycket nöjda med och som genererade flera leads redan de första dagarna vi använde den i sociala medier. Jag vill nästan inte rekommendera Adme till vänner för att inte riskera att de blir fullbokade till nästa gång vi vill göra fler filmer :)”

Florian Baumgartner, COO Spatial Transcriptomics

”Det som gjorde att vi fastnade för Adme var, förutom deras referenscase, en extremt väldokumenterad arbetsprocess. När vi väl körde igång projektet visade det sig snabbt att vi hade valt helt rätt bolag. Från start till leverans var arbetet proffsigt utfört! Vi är supernöjda med våra fyra filmer, har en femte på gång och jag kan varmt rekommendera att arbeta med dem!”

Nilla Hedlund, Marketing Communications Apptus

”Redan vid första mötet med Adme blev vi imponerade av bolagets arbetsprocess. Tydlig struktur och väldefinierade ramar. Från start till mål har vi imponerats över Admes receptiva förmåga över att förstå vårt mål och budskap med filmen. Vi har fått suverän feedback på vår film, och kan inte vara mer än nöjda med resultat. Vi skickar våra allra starkaste rekommendationer till andra bolag att använda sig av Admes tjänster, vi kan garantera att ni inte kommer bli missnöjda”

Charlotte Berg, VD IDL Biotech

”Det var mycket stimulerande att jobba med Adme och deras produktionsprocess, som var kreativ och strukturerad! Vilket också gav oss inspiration och möjligheten att betrakta vår verksamhet med nya ögon och samtidigt se den ur nya perspektiv. Kollegorna kände stolthet över företaget när vi såg filmen på tillsammans för första gången!”

John Adolfsson, Exec. Chairman Stockholmskonsulterna

1. Brief

Briefen utgör startskottet för projektet och består av en samling utvalda frågor. Syftet med frågorna är att vi tillsammans konkretiserar mål, förväntningar och innehåll i projektet. Svaren här bildar en stabil grund att stå på för nästkommande steg. Genom ett fysiskt möte (om möjligt) går vi igenom frågorna tillsammans, där Adme fungerar som ett bollplank och kan hjälpa er att svara på frågorna.

2. Framework

Vi tolkar behovsanalysen och sätter upp ett ramverk för att spetsa till budskapet. Syftet är att sätta upp ett par grundläggande riktlinjer som ska styra innehållet i den kommande filmen. Det gör att vi kan lägga en stabil grund som hjälper oss att nå de uppsatta målen för projektet.

3. Preproduction

Förproduktionen är en viktig grundsten i alla filmproduktioner. I det här steget börjar de första beståndsdelarna skapas. Vi skriver manus, sätter den visuella stilen och tar fram förslag på röster som bäst kan leverera ert budskap. Ni får se utvalda stillbilder från den kommande filmen för att säkerställa att vi är på rätt väg.

4. Storyboard

Storyboard ger en tydlig överblick över hela filmen från start till slut. Skisser från varje scen visas tillsammans med text från manuset och en beskrivning av händelseförloppet. I det här steget är det viktigt att inte fastna i mindre saker som detaljer och färgval, utan här fokuserar vi på vad som ska hända i filmen.

5. Röstinspelning

Nu är det är dags för röstinspelning. Valet av röst kan ibland vara svårt, men vi hjälper till att hitta rätt skådespelare som speglar ert varumärke. Tillsammans med er som kund ger vi regi och instruktioner direkt under inspelningen för att inläsningen ska bli precis som vi har tänkt.

6. Produktion

Själva produktionen av filmen börjar med att allt från karaktärer till moln och träd i bakgrunden illustreras.Med röstinspelningen på plats kan vi sätta igång att animera och blåsa liv i filmen. Musik och ljudeffekter adderas därefter för att förstärka upplevelsen ytterligare.

7. Leverans

Hela vår process från behovsanalys till leverans tar 6 veckor. I sista steget levereras en färdig animerad informationsfilm som vi alla stolt kan visa upp! Hur och var du som kund vill använda filmen är upp till dig men vi stöttar dig gärna och hjälper till, så att du får så stor nytta av din nya film som möjligt!

Ladda ner behovsanalysen

Vår brief hjälper er att fundera igenom er nuvarande marknadsföring och bygga en stabil grund för er kommande videomarknadsföring. Ladda ner briefen.

Skapa magi med Adme

Kom igång med ert nästa filmprojekt redan idag!
Copyright © 2019 Adme AB