Därför måste du satsa på video i din marknadsföring

ADME_BLOG_001_ADME

De flesta vet vid det här laget att video har blivit ett av de viktigaste verktygen för företagskommunikation. Hela 87% av alla företag uppger redan att de använder video i sin marknadsföring, så har du inte hoppat på tåget än är det hög tid att göra det nu. Här är fyra anledningar till varför du inte kan vänta längre.

Video är (faktiskt) enkelt

Vi är nog alla överens om att det är lättare att förstå hur saker hänger ihop när vi får se det i bild än när någon försöker förklara det i text. Hur lätt hade det varit att bygga ihop din Billy-bokhylla från IKEA utan bilder på de sjuttioelva olika sorterna skruv?

Med en företagsfilm kan man enkelt förklara även de mest komplexa processer eller system. Människors hjärnor har lättare att ta till sig bilder än text, och vi minns faktiskt hela 95% av ett budskap vi fått via video, till skillnad från 10% när vi fått det i textform. Med dagens teknik är det lätt att komma igång med rörligt innehållet – det stämmer helt enkelt inte längre att det är både krångligt och dyrt. Börja smått med din egen mobiltelefon, och ta hjälp av proffsen när du vill ta nästa kliv!

Video gör att du syns bättre

För att du enkelt ska kunna hittas på nätet gäller det att jobba med SEO, annonsering och… video! Google älskar nämligen video. Sen många år tillbaka äger Google Youtube, och därför är det inte så konstigt att deras algoritm rankar rörligt innehåll högre än annat. Det är faktiskt hela 50 gånger högre sannolikhet att du hamnar på Googles förstasida om du har en film på din hemsida.

En annan fördel med video är att ditt innehåll kan spelas upp direkt i konsumentens flöde på sociala medier. När användaren slipper klicka sig vidare är det större chans att de faktiskt stannar upp och tittar på ditt innehåll, särskilt om det är rörligt. Vi människor dras nämligen naturligt till saker som rör sig eftersom det gör oss nyfikna på vad som kommer att hända.

Video ger mycket tillbaka

Många som ännu inte jobbar med video i sin marknadsstrategi tvekar eftersom man inte vill prioritera det i sin budget. Men faktum är att video är en riktigt bra investering. Hela 88% av de som investerat i videomarknadsföring är nöjda med resultatet, och bland kunder säger 79% att de har köpt något efter att ha sett en film i sociala medier.

Statistiken visar också att video ökar trafiken till din hemsida och att du får mer kvalificerade leads. Den genomsnittliga besökaren stannar 88% längre om du har en video på din hemsida, och 93% av företag säger sig ha fått en ny kund tack vare film i sociala medier. Väl spenderade pengar med andra ord!

Dina kunder vill ha video!

Viktigast av allt: dina kunder väljer video före andra medier. Nästan 70% säger att de helst ser en kort film för att lära sig mer om en produkt eller tjänst. Det är långt före de 15% som uppger att de föredrar att läsa en text. Dessutom skapar rörligt innehåll engagemang hos dina kunder. Hälften säger att video är det innehåll de helst delar med sina vänner, och filmklipp i sociala medier delas otroliga 1200 gånger mer än inlägg med länkar och text tillsammans!

Hela 87% av konsumenterna uppger också att de i framtiden vill se ännu mer video från företag. Explainer videos – informativa företagsfilmer – är det innehåll de allra helst vill se mer av. Det finns alltså ingenting som tyder på att trenden med video är på väg att mattas av, snarare tvärtom. Videomarknadsföring är här för att stanna, så har du inte börjat än är det dags, helst igår!

Skapa magi med Adme

Kom igång med ert nästa filmprojekt redan idag!
Copyright © 2019 Adme AB